Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Google schond mogelijk mededingingsregels in VK

Google schond mogelijk mededingingsregels in VK
6 sep 2024 om 11:47

 Google heeft mogelijk mededingingsregels overtreden in het Verenigd Koninkrijk door zijn dominante marktpositie te misbruiken om zijn eigen advertentiediensten te bevoordelen. Dit meldde de Competitions and Markets Authority vrijdag in een persbericht.

Google zou zich schuldig maken aan concurrentiebeperkende praktijken op het gebied van open-display advertentietechnologie, waardoor duizenden Britse uitgevers en adverteerders schade zouden kunnen lijden.

De overgrote meerderheid van uitgevers en adverteerders maakt bij het plaatsen van digitale advertenties op hun websites gebruik van de veilingtechnologie van Google.

“De voorlopige bevindingen hebben betrekking op de manier waarop Google zijn eigen advertentie-uitwisseling ‘bevoordeelt’ – wat de concurrentie en, als gevolg daarvan, adverteerders en uitgevers schaadt”, zei de Britse toezichthouder op basis van een onderzoek.

Maar, zo benadrukte de CMA vrijdag, “in dit stadium mag niet worden geconcludeerd dat er sprake is van een inbreuk op het mededingingsrecht.”

Afzonderlijk lopen er ook in de Verenigde Staten en de Europese Unie onderzoeken naar de activiteiten van Google op het gebied van advertentietechnologie.

Aandelen van Google’s moederbedrijf Alphabet noteerden vrijdag voorbeurs 0,7 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.