Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Volumegroei Inpost trekt iets aan

Volumegroei Inpost trekt iets aan
6 sep 2024 om 07:22

 InPost heeft in het tweede kwartaal van 2024 de volumes iets sterker zien stijgen dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Dit meldde de Poolse aanbieder van pakketkluisjes vrijdag voorbeurs.

“Opnieuw een set sterke resultaten”, aldus CEO Rafał Brzoska in een toelichting. “Afgelopen jaar kwamen er 3.000 nieuwe pakketkluisjes bij.”

Het aantal pakketten steeg in het tweede kwartaal met 23 procent op jaarbasis tot 264 miljoen stuks. Daarmee was de groei iets sterker dan in het eerste kwartaal, toen het aantal pakketten met 22 procent steeg. InPost had verwacht dat het aantal pakketten in het tweede kwartaal met ongeveer 20 procent zou stijgen. De sterkste groei boekte InPost afgelopen kwartaal in het VK.

De omzet steeg ook met 23 procent tot 2,62 miljard zloty en het aangepaste EBITDA-resultaat steeg met 29 procent tot 887 miljoen zloty in het tweede kwartaal. De stijging van de winstgevendheid was volgens InPost vooral te danken aan Polen. De marge kwam uit op 33,8 procent, een stijging van 1,6 procentpunt op jaarbasis.

De EBIT steeg in het eerste kwartaal met 25 procent naar 483,5 miljoen zloty, ten opzichte van een jaar geleden.

Verder meldde InPost een positieve vrije kasstroom van 367 miljoen zloty en een verdere daling van de schulden. De schuldratio daalde van 2,22 eind 2023 naar 1,95 aan het einde van het tweede kwartaal.

Outlook

Het derde kwartaal is gestart met een aanhoudende volumegroei van 20 procent, aldus InPost. Polen groeide daarbij met 15 tot 20 procent en de internationale groei was vergelijkbaar met die in het tweede kwartaal, toen dat 29 procent was.

InPost denkt dit jaar de volumes sterker te kunnen laten groeien dan de marktgroei, zodat het marktaandeel stijgt. De omzetgroei zal daarbij tot circa 5 procent sterker zijn dan de volumegroei, aldus het bedrijf.

Verder zal de aangepaste EBITDA dit jaar in lijn met de omzet stijgen. Daarbij zal de marge in Polen iets teruglopen, maar internationaal juist stijgen.

Met de aangepaste EBITDA verwacht Inpost dit jaar in alle kernmarkten winstgevend te zijn.

Verder zal Inpost dit jaar circa 1,3 miljard zloty investeren. En de vrije kasstroom zal positief zijn, terwijl de schulden zullen dalen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bayer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.