Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beleggers wachten op rentebesluit ECB

Beleggers wachten op rentebesluit ECB
8 sep 2024 om 17:17

 Beleggers gaan een rustige week tegemoet. Het cijferseizoen is nagenoeg voorbij en de belangrijkste macrocijfers zijn afgelopen week al gepubliceerd. Nu is het vooral wachten op de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank en de Federal Reserve op 12 september en 18 september.

Bij de Fed wordt door 59 procent van de markt gerekend op een renteverlaging van 25 basispunten, waar 41 procent mikt op 50 basispunten, aldus de FedWatch Tool van CME. En de markt rekent ook voor de ECB op een verlaging van 25 basispunten.

Volgens ING zou elke neerwaartse herziening van de groei of inflatie de kans op een sneller tempo van renteverlagingen door de ECB vergroten, terwijl opwaartse herzieningen de haviken zouden aanmoedigen om verdere renteverlagingen af te remmen.

Komende week staan er verschillende inflatiecijfers op de agenda: op maandag in China, dinsdag in Duitsland en woensdag in de VS.

Ook zal de markt op woensdag letten op het maandrapport van oliekartel OPEC, nadat de olieprijs de afgelopen dagen flink onder druk stond en het kartel zelfs dwong om een productieverhoging in oktober te laten schieten.

De Nederlandse bedrijfsagenda is komende week blanco, op de cijfers van beursnieuweling Theon International op maandagavond na. Internationaal staat maandagavond Oracle op het rooster om met cijfers te komen en donderdag doet Adobe dit.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.