Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen blijven dicht bij huis

Aziatische beurzen blijven dicht bij huis
10 sep 2024 om 07:11

 De bewegingen op de Aziatische beurzen waren dinsdag beperkt, en de belangrijkste indices koersten vanochtend binnen een bandbreedte van maximaal een half procent ten opzichte van het slot van maandag.

Aziatische beleggers lieten zich niet inspireren door Wall Street, dat maandagochtend de weg omhoog vond, na de slechtste handelsweek sinds maart 2023, met een stijging voor hoofdgraadmeter S&P 500 van 1,2 procent. 

Apple sloot daarentegen vlak, nadat het concern tijdens een evenement een nieuwe generatie iPhones introduceerde, waarbij kunstmatige intelligentie een belangrijke functie krijgt in het besturingssysteem. 

In China werd vanochtend bekend dat de export in augustus op jaarbasis met 8,7 procent is gegroeid, waar analisten gepolst door Reuters rekening hielden met een stijging van 6,5 procent. De import groeide daarnaast met 0,5 procent, minder dan de 2,0 procent waar analisten op hadden gerekend. 

De Amerikaanse olie-future koerste maandagavond in New York anderhalf procent hoger op 68,71 dollar per vat. De olieprijzen daalden vorige week nog scherp. Vrijdag bereikte de prijs voor een vat WTI zelfs het laagste niveau sinds juni 2023. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een vlakke tot licht lagere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.