Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Topmannen Goldman Sachs en JPMorgan halen Amerikaanse bankaandelen onderuit

Topmannen Goldman Sachs en JPMorgan halen Amerikaanse bankaandelen onderuit
10 sep 2024 om 21:53

Aandelen van de Amerikaanse zakenbanken JPMorgan Chase en Goldman Sachs gingen dinsdag onderuit op Wall Street, na uitspraken van hun topmannen.

CEO David Solomon van Goldman Sachs merkte op dat de overname-activiteit is gedaald.

Tijdens een conferentie georganiseerd door Barclays in New York, wees CEO Solomon daarnaast ook op de afzwakking van kapitaaleisen voor financiële ondernemingen, die leidden tot een ‘buy the rumor, sell the news’ beweging op de aandelenmarkten, oftewel een voorbeeld van “het bezit van de zaak is het einde van het vermaak”, in Nederlands beursjargon.  

Toezichthouder Michael Barr schetste dinsdag aanpassingen aan de plannen voor het zogeheten “eindspel” van de internationale Basel III-kapitaaleisen voor banken, in Europese wandelgangen ook wel aangeduid als Basel IV.

Intussen zei CEO Jamie Dimon van JPMorgan Chase dat hij niet uitsluit dat de Amerikaanse economie in een ongunstige situatie van stagflatie terecht kan komen. 

De kredietverstrekker aan consumenten Ally Financial waarschuwde verder voor druk op de kwaliteit van zijn leningen, nu consumenten blijven worstelen met de hoge inflatie.

Het aandeel JPMorgan daalde 5,2 procent en Goldman Sachs verloor 4,5 procent. Ook andere grote Amerikaanse banken verloren terrein, met een daling van 2,6 procent voor Citigroup en 1,7 procent voor Morgan Stanley. Ally Financial daalde zelfs bijna 18 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Texas Instruments

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.