Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: dollar stabiel in afwachting Amerikaanse inflatiecijfers

Valuta: dollar stabiel in afwachting Amerikaanse inflatiecijfers
10 sep 2024 om 11:24

 De euro/dollar noteerde dinsdagochtend vrijwel stabiel, in afwachting van Amerikaanse inflatiecijfers op achtereenvolgens woensdag en donderdag en het Amerikaanse presidentiële debat tussen Donald Trump en Kamala Harris komende nacht.

“De dollar zal waarschijnlijk meer in de smaak vallen onder een Trump-presidentschap dan onder een Harris-presidentschap, aangezien Trump wellicht meer belastingverlagingen wil om de groei te stimuleren en protectionistischer is over handel en een isolationistischer Amerikaans buitenlands beleid nastreeft”, stelden analisten van UniCredit Research.

“Echter, andere factoren, zoals de omvang van de renteverlaging, die de Federal Reserve naar verwachting op 18 september zal doorvoeren, zouden de dollar in de tussentijd meer kunnen beïnvloeden”, voegden zij toe.

Een ander punt van focus voor de valutamarkten zijn de Amerikaanse inflatiecijfers: woensdag staan de consumentenprijzen op de agenda, een dag later gevolgd door de producentenprijzen.

De euro noteerde dinsdag ten opzichte van de dollar stabiel op 1,1035, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent lager noteerde op 0,8436. De dollar won ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent tot 143,29. De euro noteerde ten opzichte van de yen ook 0,1 procent hoger op 158,15.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.