Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

UniCredit neemt belang in Commerzbank over van Duitse staat

UniCredit neemt belang in Commerzbank over van Duitse staat
11 sep 2024 om 09:06

 UniCredit heeft een minderheidsbelang in Commerzbank gekocht van de Duitse staat voor een bedrag van 702 miljoen euro. Dit werd woensdag bekendgemaakt.

De Duitse overheid zei woensdag dat het een eerste pluk aandelen in Commerzbank heeft verkocht aan de Italiaanse bank, de hoogste bieder, waardoor het belang van de Duitse staat in Commerzbank daalde van 16,49 naar 12 procent. Daarmee blijft Duitsland de grootste aandeelhouder van de bank.

De verkoop volgt op het nieuws van dinsdagavond laat dat Manfred Knof opstapt als CEO van Commerzbank. Dit gebeurt aan het einde van zijn contract, dat loopt tot eind 2025.

De aandelen werden aan Unicredit verkocht voor 13,20 euro per stuk, hetgeen een premie betekent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Commerzbank van 12,60 euro op dinsdag.

De Duitse overheid stelde woensdag in principe 90 dagen lang geen aandelen Commerzbank meer te verkopen, om al te grote koersbewegingen te voorkomen.

De Duitse overheid nam in 2008 en 2009 een belang in Commerzbank, om de financiële stabiliteit in Duitsland te beschermen. De overheid wil nu een proces starten om het belang af te bouwen, nadat de financiële situatie van de bank aanzienlijk verbeterde.

Daarmee treedt de Duitse overheid in het voetspoor van andere Europese landen, die in de afgelopen jaren hun belangen in banken afbouwden, nadat bankaandelen de weg omhoog vonden, geholpen door een stijging van de rentes die de winsten van banken ondersteunden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers FedEx

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.