Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Zara-eigenaar Inditex ziet verbetering

Zara-eigenaar Inditex ziet verbetering
11 sep 2024 om 11:51

 Inditex heeft cijfers over de eerste zes maanden van 2024 gepresenteerd die redelijk in lijn waren met verwachtingen. Dit bleek uit de update van het Spaanse moederbedrijf van onder meer modewinkel Zara.

Inditex meldde wel een sterkere verkoop van zijn eerste herfst-en wintercollecties te zien, na een vertraging van de omzetgroei in de eerste helft van dit jaar. De collecties werden volgens het modebedrijf “erg goed” ontvangen.

Inditex rapporteerde een omzet van 18,1 miljard euro voor de eerste zes maanden tot 31 juli. De markt rekende op net geen 18 miljard euro.

De omzet groeide met ongeveer 10 procent op jaarbasis tegen constante wisselkoersen, wat een kleine vertraging was ten opzichte van de omzetstijging van 11 procent die het bedrijf in het eerste kwartaal boekte.

Echter, dit trok weer aan, aan het begin van het huidige kwartaal. De modegigant zei dat de omzet tussen 1 augustus en 8 september een stijging van 11 procent kende. 

Inditex boekte in het eerste halfjaar een nettowinst van 2,8 miljard euro, wat redelijk in lijn was met de verwachtingen en een stijging ten opzichte van de 2,5 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het slotdividend over boekjaar 2023 van 0,77 euro per aandeel zal op 4 november 2024 worden uitgekeerd.

Outlook

Inditex bevestigde woensdag zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar. Het modeconcern, dat naast Zara ook bekend is van bijvoorbeeld Pull&Bear en Bershka, streeft naar een stabiele brutomarge.

Het bedrijf verwacht een hogere verkoopproductiviteit in haar winkels en voorziet ook hogere online verkopen.

Wisselkoersen zullen dit jaar een negatieve impact hebben van 3 procent op de omzet. Eerder schatte Inditex de impact op 2 procent.

Beleggers reageerden positief en in Madrid werd het aandeel 4,0 procent hoger verhandeld.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.