Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Adobe overtreft verwachtingen

Adobe overtreft verwachtingen
12 sep 2024 om 22:43

 Adobe heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt en presteerde daarmee beter dan verwacht, echter viel de outlook wat tegen. Dit maakte het bedrijf donderdag nabeurs bekend.

De omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar dat eindigde op 30 augustus 2024 bedroeg 5,4 miljard dollar, in vergelijking met 4,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

“De recordprestaties van Adobe in het derde kwartaal zijn een bewijs van onze niet aflatende innovatie en toewijding aan het leveren van waarde aan onze klanten”, zegt Shantanu Narayen, voorzitter en CEO van Adobe. “Met baanbrekende verbeteringen op het gebied van AI in Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud zorgen we ervoor dat miljoenen gebruikers wereldwijd hiervan kunnen profiteren.”

De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard dollar, in vergelijking met 1,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 4,65 dollar per aandeel. 

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van had 4,53 dollar per aandeel op een omzet van 5,37 miljard euro.

Outlook

Voor het huidige kwartaal verwacht Adobe een aangepaste winst van 4,63 tot 4,66 dollar per aandeel op een omzet van 5,53 miljard dollar. Dat is gebaseerd op het middelpunt van de begeleiding. Wall Street ging uit van een winst van 4,67 dollar per aandeel op een omzet van 5,6 miljard dollar in het fiscale vierde kwartaal.

Het aandeel Adobe daalde donderdag in de elektronische handel nabeurs met 9,5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Texas Instruments

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.