Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ING gaat RELX volgen met koopadvies

Beursblik: ING gaat RELX volgen met koopadvies
12 sep 2024 om 10:27

 ING gaat het aandeel RELX volgen met een koopadvies en een koersdoel van 51,00 euro. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport.

RELX is een marktleider in aantrekkelijke defensieve markten en heeft een sterke ‘slotgracht’ die concurrenten afweert, stelden analisten Thymen Rundberg, David Vagman en Marc Hesselink van ING.

Zij denken dat RELX de autonome omzetgroei in de komende jaren kan versnellen tot hoge enkelcijferige percentages, dankzij de verdere verschuiving naar instrumenten voor data-analyse en besluitvorming. Dit zal een sterke samengestelde jaarlijkse groei van de winst per aandeel van gemiddeld 9 procent opleveren in de periode tot en met 2028.

Het aandeel is volgens ING aantrekkelijk gewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten en de sterke kasstroom van meer dan 20 procent van de omzet moet ruimte geven voor het belonen van aandeelhouders én overnames.

Ondanks dat het aandeel de afgelopen jaren goed presteerde, meent ING toch dat de relatieve waardering ten opzichte van sectorgenoten “aantrekkelijk” is. Zo is RELX volgens de bank goedkoper dan Wolters Kluwer en Thomson Reuters.

“We zien ruimte voor een verdere koersstijging, omdat we denken dat RELX beter zal presteren dan de consensusverwachtingen.”

Het aandeel RELX noteerde donderdag 1,8 procent hoger op 43,16 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.