Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lithiumfabrikant CATL overweegt productieverlaging

Lithiumfabrikant CATL overweegt productieverlaging
12 sep 2024 om 11:20

 De grote Chinese lithiumproducent CATL overweegt een deel van zijn lithiummijnbouw en productie op te schorten. Dit stellen analisten van Citigroup in een rapport.

CATL, dat staat voor China’s Contemporary Amperex Technology, is ’s werelds grootste fabrikant van batterijen voor elektrische auto’s.

Volgens Citi overweegt het bedrijf om zijn ledipolietmijn in Oost-China op te doeken samen met een van zijn drie productielijnen voor lithiumcarbonaat.  

Dit is een lichtpuntje voor andere lithiumproducenten, die kampen met lage prijzen, ondanks de cruciale rol die het metaal speelt in de energietransitie.  

Lithium-ion-batterijen zijn belangrijke krachtbronnen voor elektrische auto’s en veel andere dingen, maar consumenten stappen minder snel over van benzineauto’s naar elektrisch dan veel beleggers en autobedrijven hadden voorzien. Daardoor zijn de prijzen voor lithium dit jaar gedaald tot de laagste niveaus in jaren, nu er nieuwe mijnen bijkomen en de vraag tegenvalt.

CATL heeft het nieuws van de productiebeperking nog niet bevestigd en heeft nog niet gereageerd op vragen.

Aandelen van lithiumproducenten lagen er vanochtend goed bij. In Amsterdam noteerde AMG Critical Materials 4,9 procent hoger op 14,34 euro. Het aandeel noteerde een jaar geleden nog rond 30,00 euro. Sectorgenoot Umicore won 2,4 procent in Brussel op 10,00 euro. Ook dit aandeel was een jaar geleden nog meer dan 20 euro waard.

Mineral Resources, Pilbara Minerals stegen 8 procent in Australië. Ganfeng Lithium steeg 12 procent in de Amerikaanse handel voorbeurs. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers AMD (Advanced Micro Devices)

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.