Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vivoryon zoekt financiering voor nierstudie

Vivoryon zoekt financiering voor nierstudie
12 sep 2024 om 08:50

 Vivoryon Therapeutics zoekt naar financiering voor zijn nierstudie, na het falen van de Alzheimer-studie, waaruit het bedrijf nog wel nieuwe inzichten verwerft. Dat bleek donderdag uit de halfjaarcijfers van het bedrijf.

Zo is er eerste bewijs gevonden dat de medicinale stof varoglutamstat actief moet zijn in de hersencellen en niet alleen in het hersenvocht om een proces te stoppen dat bijdraagt aan de ziekte van Alzheimer, stelde CEO Frank Weber.  

De levensvatbaarheid van het bedrijf na het tweede kwartaal van 2025 hangt af of er extra geld kan worden opgehaald om de activiteiten te blijven financieren, stelde Vivoryon donderdag. Dat hangt mede af van het succes van het nieronderzoek, aldus het bedrijf.  

In juli bleek uit het Alzheimer-onderzoek dat bij een subgroep met diabetes de nierfunctie aantoonbaar verbeterde, met aanwijzingen voor aanvullende gezondheidsvoordelen voor gewicht en bloeddruk.

Het bedrijf bereidt nu een studie naar nierfalen bij diabetes voor, waar extra financiering of een partnerschap voor nodig is. De VIVIAD-studie wordt afgerond en geanalyseerd en de Alzheimer-studie VIVA-MIND in de VS wordt vervroegd gestopt, terwijl het bedrijf actief op zoek blijft naar financieringsmogelijkheden.

Vivoryon maakte in de eerste helft van 2024 fors hogere kosten voor klinische ontwikkeling, waardoor het nettoverlies steeg. De kosten stegen van 6,3 miljoen naar 10,3 miljoen euro, door hogere kosten van de studies VIVIAD en VIVA-MIND en door de eerste investeringen in het nieronderzoek. 

Het nettoverlies steeg hierdoor van 10,7 miljoen een jaar eerder naar 13,6 miljoen euro afgelopen halfjaar en de kaspositie daalde van 28,6 miljoen eind vorig jaar tot 15,3 miljoen euro halverwege dit jaar.  

Zoals al werd gemeld op 24 april is er voldoende geld in kas om tot in het tweede kwartaal van 2025 te komen, op basis van de nieuwe plannen met focus op ontstekings- en fibrotische aandoeningen.

De intensieve investeringen in de studies VIVIAD en VIVA-MIND zullen in de tweede jaarhelft aanzienlijk teruglopen nu beide studies hun afronding naderen, verwacht het bedrijf. De studie naar Alzheimer wordt vervroegd gestopt, nadat er geen werkzaam effect van varoglutamstat kon worden aangetoond.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.