Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Euronext

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Euronext
13 sep 2024 om 10:39

 UBS heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 110,00 naar 115,00 euro en handhaafde het koopadvies voor de beursuitbater. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Michael Werner.

Op 8 november organiseert Euronext in Parijs een beleggersdag. De vorige beleggersdag werd volgens de analist slecht ontvangen door beleggers, omdat de groeidoelen lager uitvielen dan gehoopt.

“Maar we verwachten ditmaal een andere reactie”, aldus Werner. UBS meent dat Euronext met ten minste met een samengestelde omzetgroei van 4 tot 6 procent per jaar moet komen en een groeidoel van 6 tot 8 procent voor de EBITDA.

Euronext zal volgens de bank verschillende nieuwe producten introduceren, om te laten zien dat de omzetgroei autonome kan versnellen.

Het aandeel Euronext steeg dit jaar al circa 27 procent en met 9 procent sinds de halfjaarcijfers. “Ondanks deze sterke prestatie, is Euronext nog altijd goedkoop gewaardeerd vanuit een historisch perspectief”, aldus Werner. De aankomende beleggersdag kan daarom weleens een koersaanjager worden, denkt de analist, die daarom zijn koopaanbeveling herhaalde.

Het aandeel Euronext steeg vrijdag met 0,6 procent naar 101,10 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers B&S Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.