Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nederland bereid om ABN met verlies te verkopen

Nederland bereid om ABN met verlies te verkopen
13 sep 2024 om 07:24

 De Nederlandse Staat is bereid om het belang in ABN AMRO met verlies te verkopen. Dit blijkt uit een Kamerbrief van minister Eelco Heinen van Financiën.

Om de totale kapitaaluitgaven terug te verdienen zou het gehele resterende belang tegen een koers van 31,49 euro verkocht moeten worden, aldus de minister. 

“Het is niet realistisch dat een dergelijke koers op korte termijn bereikt zal worden”, aldus de minister. ABN AMRO sloot donderdag op 15,65 euro.

De staat is volgens Heinen ook geen belegger en investeert dus niet risicovol als daar geen publiek belang mee is gediend. 

“Ik acht het dan ook onwenselijk om te wachten op een hogere koers. ABN AMRO is in staatshanden gekomen om de stabiliteit van het financiële stelsel te borgen en niet als investering om rendement op te maken.”

“NLFI zal mij de komende periode adviseren over de verdere afbouw van het belang in ABN AMRO”, voegde Heinen toe.

Het belang in ABN AMRO is inmiddels 40,5 procent. Dat betekent dat er al een belang van 9 procent is verkocht sinds 30 november 2023. Dat gebeurde door over een langere periode steeds kleine plukjes aandelen te verkopen. 

Eerder deze week werd bekend dat Berlijn een belang in Commerzbank verkocht aan UniCredit, dat bereid was het meeste te betalen.

JPMorgan haalde ABN AMRO gisteren van de verkooplijst. Na de verkoop van het belang in Commerzbank, bestempelden de analisten van de Amerikaanse zakenbank ABN AMRO als een potentiële overnameprooi.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.