Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Verdeeld beeld op Aziatische beurzen

Verdeeld beeld op Aziatische beurzen
13 sep 2024 om 07:23

 De Aziatische beurzen lieten vrijdagochtend een verdeeld beeld zien, met als positieve uitschieter de beurs in Hongkong met een winst van een procent, terwijl Tokio juist krap een procent prijs gaf. 

Beleggers reageerden onder meer op Indiase inflatiecijfers die donderdag nabeurs werden vrijgegeven. De inflatie bedroeg in augustus op jaarbasis 3,65 procent, nadat in juli met 3,60 procent nog sprake was van de laagste inflatie in vijf jaar tijd. Analisten gepolst door Reuters hadden voor augustus juist gerekend op een verdere daling van de inflatie naar 3,5 procent. 

Wall Street wist donderdagavond zijn herstel, na de valse start van de maand september, verder vorm te geven en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot met een winst van 0,8 procent. Het was de vierde handelsdag op rij van winst.

De olieprijzen stegen daarnaast donderdag, net zoals woensdag, mede als gevolg van orkaan Francine die door de Golf van Mexico raasde en de olieproductie verstoorde. Inmiddels is Francine aan land gekomen in Louisiana en afgeschaald tot een tropische storm. 

Een vat WTI-olie werd donderdag 2,5 procent duurder op 68,97 dollar. Vanochtend steeg de future in de Aziatische handel verder met 0,7 procent.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.