Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Media: Intel gaat chips maken voor Pentagon

Media: Intel gaat chips maken voor Pentagon
15 sep 2024 om 11:19

 Intel heeft zich officieel gekwalificeerd voor 3,5 miljard dollar aan federale subsidies om halfgeleiders te maken voor het Pentagon. Dit meldde persbureau Bloomberg dit weekend op basis van bronnen.

Het geheime programma van het Amerikaanse ministerie van Defensie, Secure Enclave genaamd, is bedoeld om geavanceerde chips met militaire en inlichtingentoepassingen te produceren.

De financiering zou op zijn vroegst volgende week al aangekondigd kunnen worden, volgens de ingewijden. Het zou een aanvulling zijn op subsidies ter waarde van 8,5 miljard dollar en 11 miljard dollar aan leningen die Intel in maart kreeg toegekend onder de Chips and Science Act, een wet die president Joe Biden in 2022 ondertekende om de Amerikaanse halfgeleiderproductie nieuw leven in te blazen en minder afhankelijk te maken van Azië.

Intel onderhandelt nog steeds over de voorwaarden van dat bredere stimuleringspakket, dat bedoeld is om faciliteiten in de staten Arizona, Ohio, New Mexico en Oregon te ondersteunen. Intel heeft nog geen geld ontvangen en de toekenning wordt als voorlopig beschouwd.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.