Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Haerlem Capital wil aandeelhouder Lavide worden

Haerlem Capital wil aandeelhouder Lavide worden
16 sep 2024 om 08:03

 Haerlem Capital wil aandeelhouder worden van Lavide Holding en tekende reeds een intentieverklaring. Dit maakte Lavide maandagochtend bekend.

Haerlem Capital is een privé-investeringsfonds, dat actief is in de financiële technologiesector.

Een belangrijk onderdeel van de intentieverklaring is dat Haerlem Capital van plan is om vóór 1 november een werkkapitaal van 250.000 euro te verstrekken aan Lavide.

Hiervoor worden 500.000 aandelen A en/of B uitgegeven. Hiermee krijgt Haerlem Capital een belang van 8 procent in Lavide.

Bovendien ontvangt Haerlem Capital een gelijk aantal optierechten, met een nader te bepalen looptijd en met een uitoefenprijs van 0,50 euro, gelijk aan de nominale

waarde van het aandeel. Als begin 2025 aan bepaalde mijlpalen wordt voldaan, zal Haerlem Capital

nogmaals 250.000 euro investeren door een storting op 500.000 nieuwe aandelen A en/of B. Ook in dit geval ontvangt Haerlem Capital een gelijk aantal optierechten.

Haerlem Capital zal ook leden voordragen voor de raad van bestuur en de raad van commissarissen. “Lavide en Haerlem Capital willen met deze stappen het proces van professionalisering van de organisatie versnellen.”

Lavide en Haerlem Capital zullen een ondernemingsplan opstellen voor de periode 2025-2028 om de activiteiten verder uit te breiden en de samenwerking te intensiveren. Onderdeel hiervan is een eventuele openbare kapitaalemissie.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze ontwikkelingen een mooie toekomst voor Lavide in het verschiet brengen”, zei CEO Diede van den Ouden van Lavide in een toelichting. “Onze visie is om Lavide te positioneren als een aantrekkelijk, stabiel dividend aandeel dat zowel retail- als institutionele beleggers op de beurs aanspreekt.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.