Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lege huls Titan krijgt claim van SPS

Lege huls Titan krijgt claim van SPS
16 sep 2024 om 13:02

 Titan heeft een claim ontvangen van SPS International, wegens mogelijke schending van afgegeven garanties bij de verkoop van activiteiten aan SPS op 26 juli 2023 met mogelijke aansprakelijkheid van Titan voor geleden verliezen. Dat maakte Titan maandag bekend.  

Het Amerikaanse bedrijf SPS spreekt van bepaalde feiten, omstandigheden of gebeurtenissen die zouden kunnen resulteren in de genoemde aansprakelijkheid. Geen van deze aantijgingen zijn nog benoemd of gekwantificeerd, aldus Titan.

Op basis van de huidige informatie gelooft het bestuur van Titan dat de impact van die mogelijke claim beperkt zal zijn. Titan zal de zaak met SPS bespreken en zegt erop te vertrouwen dat dit op bevredigende wijze zal worden opgelost.

Titan is een lege beurshuls, ontstaan na het voortzetten van de beursnotering het voormalige TIE Kinetix.

Per 13 september heeft Titan alle activiteiten, op het gebied van digitalisering van leveringsketens, overgedragen aan SPS International, een dochterbedrijf van SPS Commerce, voor 68,35 miljoen euro. 

Daarna heeft Titan op 20 september 62,5 miljoen dividend aan zijn aandeelhouders uitgekeerd.  

Per 30 september heeft Titan geen activiteiten en personeel meer en heeft de vennootschap vooral nog een vordering van 3 miljoen euro, als onderpand voor eventuele claims tegen de overeenkomst met SPS International.  

Bij de jaarvergadering van 29 maart werd Titan gemachtigd om het bedrijf van de beurs te halen en een liquidatieprocedure op te starten, na vrijgave van de borg.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.