Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Weinig beweging in Azië waar veel beurzen gesloten zijn

Weinig beweging in Azië waar veel beurzen gesloten zijn
16 sep 2024 om 07:19

 De bewegingen op de Aziatische beurzen waren maandag beperkt. Veel beurzen hielden de deuren gesloten, en de beurzen die wel open zijn noteerden vanochtend binnen een bandbreedte van maximaal een half procent ten opzichte van het slot van maandag.

De beurzen in onder meer Tokio, Shanghai en Seoel waren gesloten vanwege een feestdag. Hongkong  opende wel de deuren en de Hang Seng index koerste enkele tienden van een procent lager na onder meer de vrijgave afgelopen weekend van een stroom aan tegenvallende Chinese macrocijfers. De Hang Seng index opende eerder nog 0,7 procent lager. 

Zowel de fabrieksproductie, de detailhandelsverkopen als de investeringen in augustus bleven achter bij de verwachtingen. De werkloosheid in de steden steeg daarnaast naar het hoogste punt in zes maanden, terwijl de Chinese huizenprijzen op jaarbasis onder druk stonden, met de grootste daling in negen jaar. 

Ook keken beleggers met een schuin oog naar Tyfoon Bebinca, die voor grote overlast zorgt in onder meer Shanghai. Er wordt gesproken over de sterkte storm sinds 1949 in Shanghai en honderden vluchten zijn geannuleerd. 

De Amerikaans olie-future noteerde in de Aziatische handel vrijwel vlak op 68,70 dollar per vat. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.