Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: meevallende groeidoelen UMG

Beursblik: meevallende groeidoelen UMG
17 sep 2024 om 09:38

 De groeidoelen die Universal Music Group dinsdag presenteerde, zijn hoger dan voorzien. Dit stelden analisten van ING in een rapport, waarin zij aangaven een “beperkte positieve koersreactie te verwachten”.

Tot en met 2028 mikt UMG op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld minimaal 7 procent. De omzet uit abonnementen zal daarbij met 8 tot 10 procent stijgen.

De aangepaste EBITDA zal in de komende jaren volgens UMG met meer dan 10 procent per jaar stijgen.

De analistenconsensus rekende volgens ING op een omzetgroei van 6,1 procent, 6,6 procent stijging van de inkomsten uit abonnementen en een 8,8 procent groei voor de aangepaste EBITDA.

Het aandeel UMG daalde dit jaar met 9 procent en bleef daarmee flink achter op de brede markt, “vooral na een zwak tweede kwartaal” volgens ING, maar ook uit vrees voor structurele veranderingen in de muziekindustrie.

Toch impliceren de groeidoelen nog altijd dat de marge zal stijgen naar 25 procent, maar niet rond 2025 maar pas in 2028, merkte ING op.

“Belangrijker wordt echter hoe overtuigend het management is gedurende de beleggersdag over het halen van die doelen en de positionering van UMG in de waardeketen”, stelden de analisten, die een koopadvies voor het aandeel hebben met een koersdoel van 33,00 euro.

Het aandeel UMG steeg dinsdag met 1,9 procent naar 23,83 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.