Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs stijgt

Olieprijs stijgt
17 sep 2024 om 21:33

 De olieprijs is dinsdag gestegen, nadat exploderende piepers in Libanon bijdroegen aan hernieuwde spanningen in het Midden-Oosten. 

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1,6 procent hoger op 71,19 dollar per vat. Brent-olie steeg 1,3 procent tot 73,70 dollar. 

Duizenden gewonden zijn gevallen in Libanon toen piepers die worden gebruikt door de militante Hezbollah organisatie explodeerden. Hezbollah en de Libanese overheid veronderstellen een aanval door Israël. 

Het gewapende conflict aan de noordgrens van Israël is opgelaaid na de aanval door Hamas op Israël vanuit Gaza in oktober vorig jaar. Hezbollah probeert de geavanceerde Israëlische afluistertechnieken te omzeilen door gebruik te maken van ‘laag-technologische’ piepers. Een partij van zulke piepers die door Hezbollah werd geimporteerd zou volgens sommige commentatoren door het Israëlische leger voorzien van explosieven. 

Op macro-economisch gebied bleken dinsdag de detailhandelsverkopen en de industriële productiecijfers in de Verenigde Staten in augustus mee te vallen. 

Op het gebied van het het olie-aanbod is de offshore-productie in de Golf vn Mexico die vorige week door de orkaan Francine moest worden stilgelegd nu grotendeels weer hersteld. De productie van 102.000 vaten olie per dag is nog uitgeschakeld evenals een deel van de aardgasproductie. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.