Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Video: long D’Ieteren en short Sofina

Video: long D’Ieteren en short Sofina
17 sep 2024 om 12:17

(ABM FN) Terwijl het aandeel Sofina de voorbije weken de wind in de rug heeft, kreeg D’Ieteren een stevige pandoering. Hoe kan dit worden verklaard, vroeg ABM Financial News aan analist Tom Simonts van KBC Securities.

De koersstijging van Sofina volgde op een update over het eerste halfjaar, en die leverden geen grote verrassingen op, wat volgens Simonts betekent dat een dergelijke koersstijging “eigenlijk niet zou mogen kunnen”. En inmiddels is de korting op de holding nog maar circa 15 procent, in plaats van de gebruikelijke 20 tot 25 procent. “Dat is gewoon te veel.”

“Sofina verdient wat minder liefde”, vindt Simonts. “We hebben eerder een boon voor de afgestrafte aandelen en dat schuift ons naadloos op naar D’Ieteren.”

Klik hier voor: long D’Ieteren en short Sofina

D’Ieteren is een holding “met niet anders dan parels en cashflow-generatoren in zijn portefeuille”, meent Simonts.

De reden dat de koers van het aandeel D’Ieteren zo onder druk stond, was het gevolg van een herschikking van de familiale belangen. Dat gebeurt met een uitkering van een superdividend, waarvoor de holding stevige schulden moet aangaan. Dat betekent dat D’Ieteren de komende jaren niet op zoek kan naar overnames, maar geld moet gebruiken voor het aflossen van de schulden.

Maar wat de markt momenteel over het hoofd ziet volgens Simonts, is dat de intrinsieke waarde nog altijd rond de 280 euro ligt, en de koers inmiddels tot onder de 200 euro is gedaald.

Kortom, “laat ons even pauze nemen op Sofina en laat ons de gevallen engel die D’Ieteren is, oprapen. Long D’Ieteren, short Sofina”, adviseert Simonts.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Randstad

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.