Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: doelstellingen UMG ambitieuzer dan voorzien

Beursblik: doelstellingen UMG ambitieuzer dan voorzien
18 sep 2024 om 10:20

 Universal Music Group heeft op dinsdag doelen gepresenteerd die de verwachtingen overtroffen. Dit stelden analisten van UBS woensdag in een rapport.

De doelstellingen tot en met 2028 liggen volgens UBS boven de consensusverwachtingen. De markt zal wel vragen hebben bij de exacte samenstelling van de abonnementsomzet, waarvan UMG verwacht dat deze per jaar 8 tot 10 procent kan groeien.

UMG zei dat circa de helft van de groei uit volumes komt en dat deze volumes worden ondersteund door een hoge enkelcijferige groei van het aantal betaalde gebruikers. Dit impliceert volgens UBS tegenwind uit regio’s waar de gemiddelde omzet per unit laag is.

UBS is van mening dat UMG een omzetgroei per unit moet realiseren van circa 4 procent per jaar om aan de eigen doelstellingen te voldoen. Dit komt overeen met een stijging van 22 procent van de totale omzet in 2028 ten opzichte van 2023. Hoewel klantsegmentatie en het te gelde maken van “superfans” een omzetbijdrage van 5 procent kan opleveren, dient UMG nog steeds de onderliggende omzet met 17 procent te laten stijgen. Dit zal dan volgens UBS moeten gebeuren via prijsverhogingen of het te gelde maken van intellectueel eigendom.

UBS heeft een koopadvies op UMG met een koersdoel van 26,00 euro. Dit koersdoel kan verder omhoog volgens de bank, als UMG in lijn met de nieuwe outlook weet te groeien,

Het aandeel UMG won woensdag 0,9 procent op 23,36 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Heijmans

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.