Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Philips zet stappen

Beursblik: Philips zet stappen
18 sep 2024 om 09:31

 Het zicht op de ontwikkelingen bij Philips is sterk verbeterd en daarmee ook de waardering van het aandeel. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in een rapport. 

Philips trof een schikking met betrekking tot de slaapapneu-apparaten, en de omvang hiervan viel mee volgens Jefferies. Met die schikking kwam ook een einde aan de onzekerheid rond deze kwestie, stelden de analisten. Dit maakte de weg vrij voor een koerssprong van het aandeel. 

Desondanks blijven de analisten terughoudend met een Underperform advies, omdat de financiële en operationele consequenties van de terugroepacties nog jarenlang op het bedrijf zullen drukken, wat een snel margeherstel in de weg staat. 

Bovendien verliest Philips marktaandeel in Imaging, terwijl ook consumenten voorzichtiger worden, wat de groei dit jaar en in 2025 kan remmen. Dat neemt volgens de analisten niet weg dat Philips beschikt over hoogwaardige apparatuur en een scherpe focus heeft op digitale healthcare. 

“Kortom, de situatie is verbeterd, maar de waardering ook”, aldus de analisten. Naast het Underperform advies werd ook het koersdoel van 23,50 euro gehandhaafd.

Het aandeel Philips daalde woensdag met 0,9 procent tot 27,99 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Walt Disney

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.