Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

BenevolentAI heeft tijd nodig voor contracten

BenevolentAI heeft tijd nodig voor contracten
19 sep 2024 om 08:35

 BenevolentAI meldt aanzienlijke progressie te boeken met kandidaatmedicijnen, maar de nieuwe focus op de verkoop van licenties heeft nog geen overeenkomsten opgeleverd en dat zal misschien dit jaar ook niet meer lukken. Dat stelde het bedrijf met een beursnotering in Amsterdam donderdag bij zijn halfjaarcijfers.

De progressie is onder andere zichtbaar in de bestaande samenwerking met AstraZeneca, dat in de afgelopen periode twee nieuwe targets toevoegde aan zijn portefeuilles voor hartfalen en systemische lupus, stelde CEO Joerg Moeller.  

Het sluiten van een overeenkomst om licenties voor kandidaatmedicijnen te verkopen kan moeilijk worden voor het einde van het lopende boekjaar, stelde het bedrijf, ondanks de inspanningen die hier vol op gericht zijn. Dit heeft te maken met de complexe aard van zulke overeenkomsten die nauwkeurige onderhandeling en precieze strategische eensgezindheid vereisen.

Er lopen gesprekken met een partner over de verdere ontwikkeling of licentieverkoop van het middel BEN-8744, een behandeling voor patiënten met gematigde tot zware ulceratieve colitis (UC) of ontsteking va dne dikke darm, die kan ook worden onderzocht voor andere interne ontstekingsziekten, zoals de ziekte van Crohn.

BEN-34712 wordt ontwikkeld als behandeling voor ALS en zal naar verwachting klaar zijn voor vervolgstudies in de tweede helft van 2024. Ook het kandidaatmedicijn BEN-28010 tegen hersentumoren is klaar voor verdere ontwikkeling met een partner of licentiëring, aldus het bedrijf.  

Geld in kas voor ruim een jaar

BenevolentAI boekte een operationeel verlies van 32 miljoen pond. Het verlies was 30 procent kleiner dan een jaar eerder door lagere reorganisatiekosten en prioritisering van onderzoek in de eigen pijplijn.

De omzet daalde 46 procent tot 2,8 miljoen pond, door het afschalen van de samenwerking met AstraZeneca in het vinden van targets. De nieuwe samenwerking met Merck genereert vervangende omzet, aldus het bedrijf.  

De kaspositie daalde met 48 procent van 73 miljoen naar 38 miljoen pond. Dit is voldoende tot het einde van het derde kwartaal van 2025, stelde het bedrijf.  

Het bedrijf heeft in juli Deutsche Numis benoemd als adviseur voor de Britse en Europese kapitaalmarkten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.