Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel ASMI maar prefereert ASML en Besi

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel ASMI maar prefereert ASML en Besi
19 sep 2024 om 11:40

 Barclays heeft donderdag het koersdoel voor ASMI verhoogd en voor sectorgenoten ASML en BE Semiconductor Industries verlaagd, maar die laatste twee aandelen blijven volgens de Britse bank wel aantrekkelijker. Dit bleek uit een sectorrapport vanochtend.

Voor ASMI ging het koersdoel omhoog van 600 naar 640 euro, met een onveranderd Gelijkgewogen advies. Voor ASML verlaagde Barclays het koersdoel van 1.150 naar 1.100 euro en voor Besi van 170 naar 160 euro. Maar voor ASML en Besi heeft de bank nog altijd een Overwogen advies.

In aanloop naar de cijfers over het derde kwartaal pasten de analisten van Barclays hun taxaties aan.

“TSMC blijft onze favoriet. We zouden ASML en Besi blijven kopen op elke koersdip”, aldus de analisten, die minder positief gestemd zijn over Infineon en STMicroelectronics. Hier vrezen de analisten voor consensusverlagingen.

Voor ASMI paste Barclays de taxaties naar beneden aan, “na het recente nieuws van Intel”. 

“We mikken op een omzet van 4,3 miljard euro in 2025”, aldus de analisten. Zij benadrukken dat ASMI hoger is gewaardeerd dan ASML, “en dat is moeilijk te rechtvaardigen, aangezien we meer risico’s zien voor ASMI op korte termijn”. 

Omdat Barclays het koersdoel voortaan op de verwachtingen voor 2026 baseert, kon deze met 40 euro omhoog.

Voor ASML vindt Barclays de beleggersdag in november belangrijker dan de komende kwartaalrapportage. De orderinstroom zal met 5,6 miljard euro gelijk zijn aan die in het tweede kwartaal, denken de analisten. Daarvan zal 2,6 miljard euro afkomstig zijn van EUV. Daarmee zou ASML volgens de bank op koers liggen om in 2025 op 70 EUV-apparaten uit te komen. 

“We gaan nu uit van een omzet van 33,5 miljard euro in 2025 en 38,7 miljard euro in 2026 met een brutomarge van 53,5 en 55,3 procent.”

Bij Besi blijft Barclays positief over de kansen voor hybrid bonding. Daarbij lijkt het momentum in logic te zijn versneld, aldus de analisten. Maar de discussie wanneer het geheugensegment voor HBM kiest, zal aanhouden, denkt de bank, die zelf positief gestemd blijft.

Barclays blijft verder de ontwikkelingen rondom thermal compression bonding nauw volgen, “omdat elk succes hier de positie van Besi in advanced die attach echt versterkt”.

De taxaties voor het derde en vierde kwartaal van Besi werden donderdag door Barclays flink verlaagd en daarmee zit de bank onder de analistenconsensus voor de orders in het derde kwartaal en de omzet in het vierde kwartaal. ‘En dat is een risico richting de cijfers over het derde kwartaal.”

“Toch geeft ons waarderingsmodel nog steeds een significant opwaarts potentieel en daarom blijven we Overwogen”, aldus Barclays, dat daarom adviseert elke koerszwakte bij Besi aan te grijpen als een koopkans.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.