Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: stijging dollar van korte duur

Valuta: stijging dollar van korte duur
19 sep 2024 om 12:12

 De euro sterkt donderdagochtend flink aan na een kortstondige dip in de ochtend, na de renteverlaging door de Fed met 50 basispunten woensdagavond.

Voorafgaand aan het rentebesluit schommelde de euro/dollar rond 1,1130, maar na het rentebesluit verzwakte de euro tijdelijk tot 1,1080, om donderdagochtend weer te klimmen tot 1,1173 tegen het middaguur. De top boven 1,12 van 23 augustus komt daarmee weer in zicht.  

In de voorgaande twaalf maanden, tussen augustus 2023 en augustus 2024, schommelde de euro/dollar tussen 1,06 en 1,10.

MUFG Bank verwachtte al dat het herstel van de dollar na de renteverlaging met 50 basispunten door de Fed van korte duur zou zijn omdat de munt kwetsbaar blijft voor de Amerikaanse rentecurve die meer renteverlagingen inprijst. Het beleggersadagium “koop het gerucht, verkoop het feit” zal in dit geval niet veel opleveren, aldus Derek Halpenny van MUFG, want volgens hem gaat de Fed de rente sneller verlagen dan zijn projecties nu aangeven en ook sneller dan de curve voor de eendagsswaprente aangeeft.

Volgens HSBC Global Research zijn de signalen voor de dollar gemengd. Beleggers die rekenen op een dalende dollar zullen tevreden zijn met de 50 basispunten van de Fed woensdag, maar de Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen de dollar weer ondersteunen. De bank ziet de stap van de Fed als gunstig voor aandelen maar blijft ook optimistisch over obligaties.

De Bank of England zal donderdag naar verwachting de rente ongemoeid laten na de verlaging in augustus.  

Economische cijfers uit de Verenigde Staten zijn donderdag de wekelijkse steunaanvragen, woningverkopen in augustus en een index van de Philadelphia Fed voor september.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.