Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street richting fors hogere start

Wall Street richting fors hogere start
19 sep 2024 om 14:52

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een flink hogere opening tegemoet, nadat de Federal Reserve woensdag de rente een half procentpunt verlaagde.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden een half uur voor de opening 1,6 procent in het groen en voor de Nasdaq ligt er een openingswinst van 2,2 procent in het verschiet.

Bij het rentebesluit, waarin de Fed de verwachting bevestigde dat de neergaande rentecyclus met een stevige stap zou worden ingezet, dempte voorzitter Jerome Powell de feestvreugde iets door te zeggen dat verdere renteverlagingen geen voldongen feit zijn.

Niettemin heeft de Fed laten zien te zullen doen wat nodig is om de economie gestaag te laten doorgroeien, stelde Nordea. Slechte economische cijfers, met name over de banenmarkt, zullen met die gedachte in het achterhoofd mogelijk minder negatief worden ontvangen.

De Bank of England heeft besloten om de rente te handhaven, bleek donderdag rond lunchtijd, nadat de rente in augustus voor het eerst in vier jaar werd verlaagd.

Verder bleek voorbeurs dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS afgelopen week daalden met 12.000 tot 219.000. De bedrijvigheid in de regio Philadelphia herstelde in september van -7,0 naar +1,7, wat beter was dan de -1,1 die was voorzien door analisten.

Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen steeg iets en sloot woensdag op 3,685.

De olieprijs steeg. WTI-olie voor november werd 1,2 procent duurder op 70,75 dollar en Brent-olie kostte 74,47 dollar, een stijging van 1,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1142. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1103 op de borden.  

Het Britse pond steeg ten opzichte van de euro. De Europese munt verloor 0,3 procent tot 0,8395.

Bedrijfsnieuws

JD.com en Alibaba stonden 6 procent en 4 hoger voorbeurs nadat de Chinese bedrijven hun koers zagen stijgen in Hongkong. PDD Holdings, de eigenaar van Temu, won ruim 3 procent voorbeurs.

Zonne-energiebedrijf Enphase Energy en First Solar koersten voorbeurs meer dan 4 procent hoger. Zij zullen naar verwachting profiteren van de lagere rentestand.

Hertz Global won voorbeurs 2 procent tot 3,70 dollar na een Onderwogen advies van Barclays en een koersdoel van 3 dollar. De bank was positiever over de rivaal van het autoverhuurbedrijf Avis, met een Gelijkgewogen advies.  

Het aandeel Exicure werd voorbeurs 144 procent meer waard nadat het bedrijf aantoonde te voldoen aan de eisen voor een beursnotering aan Nasdaq en daarom de notering kan behouden.

Progyny verliest 12 procent van zijn omzet door het vertrek van een klant. Het aandeel verloor 26 procent voorbeurs.

Pakkettenbezorger FedEx publiceert zijn kwartaalcijfers donderdag en stond voorbeurs 1,5 procent hoger.  

Slotstanden

De S&P 500 index daalde woensdag 0,3 procent tot 5.618,26 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 41.503,10 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent lager op 17.573,30 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.