Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Media: Brussel richt pijlen opnieuw op Google

Media: Brussel richt pijlen opnieuw op Google
21 sep 2024 om 11:26

 De Europese Commissie bereidt een formele aanklacht voor tegen Google, gericht op de manier waarop het bedrijf rivaliserende productresultaten weergeeft in zijn verschillende zoekservices, zoals Google Flights en Google Hotels. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond op basis van bronnen. 

De voorlopige bevindingen van de toezichthouder van de Europese Unie worden mogelijk voor het einde van oktober bekendgemaakt, volgens de ingewijden.

De advocaten van Google hebben deze week achter gesloten deuren vergaderd met ambtenaren van de Commissie in een poging de zorgen van de Europese waakhond weg te nemen. Eén voorstel van het bedrijf omvat de introductie van een nieuw ontwerp in de zoektabbladen van Google, dat gebruikers de optie zou geven om te navigeren naar alternatieve zoekplatforms of directe leveranciers zoals hotelwebsites en luchtvaartmaatschappijen, aldus Bloomberg.

Een woordvoerder van Google zei tegen het persbureau dat het bedrijf heeft geprobeerd om een balans te vinden tussen de behoeften van verschillende soorten websites, met respect voor de keuze van gebruikers. Vanuit Brussel kwam geen reactie op het bericht van Bloomberg.

Een definitieve beslissing in de zaak wordt verwacht voor eind maart 2025. Indien de Commissie oordeelt dat Google de regels onder de Digital Markets Act inderdaad overtreedt, dreigen hoge boetes die kunnen oplopen tot 10 procent van de wereldwijde jaaromzet.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alphabet (Google)

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.