Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEX start handelsweek vermoedelijk in het groen

AEX start handelsweek vermoedelijk in het groen
23 sep 2024 om 07:56

 De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,5 procent. 

De AEX daalde vrijdag nog met 1,2 procent naar een slot van 897,55 punten. Op weekbasis maakte de index een pas op de plaats, nadat er donderdag nog een winst van een procent op de borden stond.

Van de euforie die volgde na de renteverlaging van 50 basispunten door de Federal Reserve, was vrijdag niets over. En dat terwijl de Dow Jones index en S&P 500 donderdag nog nieuwe records aanscherpten, net als de Duitse DAX. De AEX is voorlopig nog een stuk verwijderd van zijn all time high van bijna 945 punten.

Volgens Bank of America dreigt een aandelenbubbel na de “jumbo” renteverlaging door de Fed. Hoewel de renteverlaging een “bijna onweerstaanbare” situatie voor aandelen creëert, omdat de verwachtingen voor een dubbelcijferige winstgroei in 2025 gepaard gaan met verwachtingen van veel lagere leenkosten, moeten beleggers goed nadenken of ze mee willen doen aan deze rally, waarschuwde de Amerikaanse bank.

Beleggers lijken zich nu op te maken voor een rustigere handelsweek, nu de halfjaarcijfers achter de rug zijn en de belangrijkste centrale banken hun rentebesluiten hebben genomen.

De Japanse Nikkei index koerste vanochtend anderhalf procent hoger, terwijl de Chinese beurzen circa een half procent in het groen noteren. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend een procent hoger naar 71,65 dollar per vat, na oplopende spanningen in het Midden Oosten dit weekend. 

Zondag vuurden Israël en Hezbollah opnieuw raketten op elkaar af in het grensgebied. 

Afgelopen week koerste de olie-future al bijna vijf procent hoger, nadat onder meer de forse renteverlaging van de Federal Reserve de zorgen over een harde economische landing deels wegnam. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de vrijgave van de samengestelde inkoopmanagersindices in september in de eurozone en de VS. 

Bedrijfsnieuws

Heijmans nomineerde Marc van Gelder als lid van de raad van commissarissen. Van Gelder is in de periode van 2005 tot en met 2014 topman van Mediq geweest. Hij bekleedt momenteel verschillende toezichthoudende functies.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde vrijdag 0,2 procent tot 5.702,55 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 42.063,36 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 17.948,32 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.