Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: luxesector vertraagt verder

Beursblik: luxesector vertraagt verder
23 sep 2024 om 14:11

 Bank of America heeft de verwachtingen voor de winst per aandeel van producenten van luxe-artikelen fors verlaagd en zit nu ruim onder de analistenconsensus. Dit bleek maandag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

De analisten denken dat de vertraging in de sector zal aanhouden tot in 2025. En dit zal leiden tot margedruk en beperkte groei van de EBIT.

De koopadviezen voor LVMH, Kering en Zegna werden geschrapt en vervangen door een neutraal advies. Hugo Boss ziet het advies zelfs twee stappen dalen, van Kopen naar Underperform.

De luxe-consument is uitgeshopt, stelde Bank of America. 

De analisten rekenen voor de tweede helft van dit jaar op een omzetdaling van 1 procent en een groei van 3 procent in heel 2025. De recente verslechtering wordt vooral veroorzaakt door de Chinese consument, die in de eerste jaarhelft juist nog als enige voor omzetgroei zorgde.

Een deel van de lagere winstverwachtingen zit al in de recente koersdalingen verwerkt, merkte de bank op. De analisten zien voorlopig geen aanjager die voor koersherstel zou kunnen zorgen. De sector moet weer creatief worden en zich richten op modieuze en nieuwe artikelen, zoals in 2016 ook gebeurde.

In 2025 zal de groei voor de helft komen van Amerikaanse consumenten, die dat jaar naar verwachting 8 procent meer zullen spenderen aan luxegoederen, terwijl de rest vooral moet komen van toeristen en het Midden-Oosten. Voor Japan ziet de bank een omzetdaling in 2025 van 5 procent. Voor China rekent Bank of America op een nulgroei, maar hier liggen de risico’s duidelijk aan de onderkant, aangezien de marktomstandigheden hier steeds slechter lijken te worden. De vraag van Europese consument zal in de tweede helft van 2025 weer aantrekken, denkt de bank.

Het koersdoel voor LVMH werd door Bank of America verlaagd van 950 naar 700 euro. Voor Kering ging het koersdoel van 400 naar 265 euro en voor Zegna van 13 naar 9,80 euro. Het koersdoel voor Hugo Boss werd met 5 euro verlaagd naar 40 euro.

Bank of America herhaalde overigens wel het koopadvies voor Hermes, maar dat ging desalniettemin gepaard met een koersdoelverlaging van 2.800 naar 2.300 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.