Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Chippers TSMC en Samsung willen uitbreiden naar Midden-Oosten

Chippers TSMC en Samsung willen uitbreiden naar Midden-Oosten
23 sep 2024 om 13:04

Chipreuzen Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. en Samsung Electronics overwegen grote fabrieken te bouwen in de Verenigde Arabische Emiraten om te helpen voldoen aan de toekomstige vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie. Dit meldde The Wall Street Journal zondag.

Vertegenwoordigers van TSMC en Samsung hebben beiden onlangs de Emiraten bezocht om de bouw in de komende jaren te bespreken, volgens de zakenkrant. Maar de plannen bevinden zich in een vroeg stadium en er zijn nog aanzienlijke hindernissen te nemen, aldus de zakenkrant.

De gecombineerde kosten voor de bouw van de fabrieken kunnen oplopen naar 100 miljard dollar, schreef de krant verder. De Emiraten zouden de projecten financieren via het in Abu Dhabi gevestigde staatsinvesteringsfonds Mubadala, in een poging de binnenlandse technologie-industrie te ontwikkelen.

Meer in het algemeen zouden de chipfabrieken bedoeld zijn om de wereldwijde productie te verhogen en de prijzen van de halfgeleiders die AI-servers aandrijven omlaag te brengen.

TSMC en Samsung wilden tegenover The Wall Street Journal geen reactie geven.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.