Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Duitse regering brengt belang in Commerzbank niet verder terug

Duitse regering brengt belang in Commerzbank niet verder terug
23 sep 2024 om 10:56

 Aandelen Commerzbank daalden maandag, nadat de Duitse regering meldde dat het overheidsbelang in de bank voorlopig niet wordt verkocht, waardoor een mogelijke fusie met de Italiaanse bank UniCredit vertraging kan oplopen.

 Het aandeel noteerde maandag ruim 5 procent lager op 14,87 euro. Daarmee wordt een deel van de winst van deze maand ingeleverd. Die was aangewakkerd door speculatie over een overnamebod van UniCredit, dat bekendmaakte een belang van 9 procent te hebben opgebouwd in Commerzbank.

De Duitse regering kondigde vrijdag aan dat het belang van 12 procent voorlopig niet verder wordt afgebouwd en het ook geen aandelen zal verkopen wanneer de bank eigen aandelen inkoopt. Eerder verkocht Duitsland een deel van zijn belang van 16,49 procent aan UniCredit.

Duitsland maakt daarmee een scherpe draai, omdat eerder werd aangekondigd dat de regering het belang wilde afstoten, dat tijdens de financiële crisis van 2008 werd genomen.

“We geloven dat door deze verklaring, die niet echt nodig was gezien de lock-up van 90 dagen, het Duitse agentschap van financiën duidelijk heeft gemaakt dat het een onafhankelijke Commerzbank steunt”, stelde Anke Reingen van RBC Capital Markets. Een fusie met UniCredit hoeft niet van de baan te zijn, maar op de korte termijn wordt die wel minder waarschijnlijk, volgens de analist.

 Het aandeel UniCredit verloor 1,7 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.