Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street
23 sep 2024 om 12:48

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lichtgroene opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent hoger, net als die op de Nasdaq.

Vrijdag sloot de Dow Jones index met een vers record en de index lijkt maandag op weg naar een nieuwe all time high. De Dow kreeg vrijdag een impuls dankzij overnamespeculatie rond Intel en dat zou maandag opnieuw kunnen gebeuren.

Waar Qualcomm recent al interesse toonde in een overname van Intel, zou beleggingsmaatschappij Apollo Global Management 5 miljard dollar willen investeren in de noodlijdende chipreus.

“In de afgelopen twee tot drie jaar was de verschuiving naar AI echt de nagel aan de doodskist voor hen”, zei Angelo Zino van CFRA Research over Intel.

Hendi Susanto van Gabelli Funds heeft echter weinig vertrouwen in een eventuele overname door Qualcomm, dat daarmee “alle uitdagingen” van Intel zou erven.

“Er is niets unieks aan Qualcomm dat significant kan helpen die aan te pakken”, aldus Susanto, die ook verwacht dat een overname van Intel een “grote financiële tegenslag” zou betekenen voor de brutomarges, het bedrijfsresultaat, de winst per aandeel en de kasstroom van Qualcomm.

Aan het begin van de nieuwe beursweek kijken beleggers de kat rustig uit de boom, in afwachting van nieuwe inflatiedata uit de Verenigde Staten komende vrijdag.

De renteverlaging van 50 basispunten door de Federal Reserve zorgde vorige week nog voor nieuwe records op Wall Street, maar de euforie was van korte duur. Toch zit er volgens Naeem Aslam van Zaye Capital Markets nog genoeg in het vat om de rally voort te zetten.

Maandag staan toespraken van verschillende Fed-presidenten op de agenda, waaronder Raphael Bostic, Austan Goolsbee en Neel Kashkari.

“Hun uitspraken kunnen meer inzicht bieden in het beleid van de centrale bank voor de komende maanden”, zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Op macro-economisch vlak is er maandag ook aandacht voor de Chicago Fed activiteitsindex en de samengestelde inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie en dienstensector.

De euro/dollar handelde maandagmiddag op 1,1110, terwijl WTI-olie zo’n 71 dollar kostte. De Amerikaanse tweejarige rente daalde maandag met 4 basispunten tot 3,578 procent. De tienjaarsrente stabiliseerde rond 3,746 procent.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van Intel stegen vrijdag al met meer dan 3 procent en lagen maandag op koers voor een soortgelijke winst. Qualcomm noteerde licht lager voor de openingsbel.

Rivalen Samsung en TSMC overwegen ondertussen om megafabrieken te bouwen in het Midden-Oosten, een zet die de chipindustrie de komende jaren zou kunnen transformeren, schreef The Wall Street Journal. De Amerikaanse notering van TSMC noteerde voorbeurs licht hoger.

Aandelen van Nvidia stegen in de voorbeurshandel licht, terwijl die van Micron tot 1 procent hoger stonden. Het chipbedrijf opent woensdag de boeken.

Johnson & Johnson heeft voor de derde keer in een paar jaar tijd een zogeheten Chapter 11-faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten voor zijn talkpoederactiviteiten, in een hernieuwde poging hiermee een einde te maken aan de slepende rechtszaken rondom de babypoederproducten, die kanker zouden veroorzaken. Het aandeel noteerde voorbeurs een lichte plus.

De Europese Commissie zou een formele aanklacht voorbereiden tegen Google, gericht op de manier waarop het bedrijf rivaliserende productresultaten weergeeft in zijn verschillende zoekservices, zoals Google Flights en Google Hotels. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond op basis van bronnen. De voorlopige bevindingen van de toezichthouder van de Europese Unie worden mogelijk voor het einde van oktober bekendgemaakt, volgens de ingewijden. Google-moeder Alphabet noteerde in de voorbeurshandel 0,5 procent in de plus.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot vrijdag met een plus van 0,1 procent op 42.063,36 punten. De S&P 500 index daalde met 0,2 procent tot 5.702,55 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 17.948,32 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.