Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
23 sep 2024 om 21:10

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, waarbij eerdere winsten gedurende het verloop van de handelsdag verloren gingen.

Wat precies ten grondslag lag aan de ommezwaai bleef onduidelijk, in eerste instantie bouwde de oliemarkt de sterke winsten van vorige week juist uit, nadat de Fed de rente verlaagde met 50 basispunten en beleggers met argusogen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten volgden.

“Olie haalde maandag [in eerste instantie] steun uit ‘Fed-optimisme’, de spanningen in het Midden-Oosten en misschien – een beetje – uit het besluit van de People’s Bank of China om de 14-daagse reverse repo-rente te verlagen en liquiditeit in het financiële systeem te injecteren om het sentiment te stimuleren”, zei analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

Chinese financiële toezichthouders, waaronder de belangrijkste centrale bankier, houden dinsdag bovendien een persconferentie, wat de verwachtingen voedt dat Beijing [meer] grote stimuleringsmaatregelen zou kunnen aankondigen om de kwakkelende economie te stimuleren.

WTI en Brent boekten vorige week, na het rentebesluit van de Fed op woensdaq, solide winsten op weekbasis. De ruwe olieprijs steeg donderdag, samen met aandelen, omdat de zorgen over een harde economische landing afnamen. Ondertussen droeg de angst voor een breder conflict in het Midden-Oosten, dat de oliestromen uit de regio zou kunnen bedreigen, ook bij aan de winst. 

De november-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,63 dollar, ofwel 0,9 procent, lager op 70,37 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.