Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

CEO Commerzbank vertrekt

CEO Commerzbank vertrekt
24 sep 2024 om 22:43

 CEO Manfred Knof vertrekt bij Commerzbank en wordt vervangen door CFO Bettina Orlopp, terwijl de Duitse bank in worsteling is met het Italiaanse UniCredit om zelfstandig te blijven.  

Eerder deze maand informeerde Knof de voorzitter van de raad van commissarissen Jens Weidmann dat hij geen tweede termijn als CEO van Commerzbank wenst, meldde de bank. Commerzbank zoekt nu een nieuwe financieel directeur, meldde de bank. Voorlopig neemt Orlopp de functie waar. Michael Kotzbauer werd benoemd als plaatsvervangend CEO. 

De Italiaanse bank UniCredit wil samen met Commerzbank een bankreus vormen met bijna 1,5 biljoen euro aan bezittingen op de balans. Als de overnamepoging slaagt kan dat een langverwachte golf van fusies tussen Europese banken in gang zetten. 

Eerder deze maand meldde UniCredit zijnen belang in Commerzbank te hebben van 9 procent. Dit leidde tot vijandige reacties van Duitse overheidsvertegenwoordigers en vakbondsleiders, die vrezen voor ontslagen en verschuiving van het financiële zwaartepunt naar Italië. Duitse bedrijven zouden minder toegang krijgen tot krediet.

UniCredit, geleid door Andrea Orcel, meldde maandag dat het financiële instrumenten heeft gekocht waardoor het belang verdubbelt tot 21 procent. Berlijn sloeg meteen terug. Een paar uur later zei bondskanselier Scholz in New York dat “onvriendelijke aanvallen, vijandige overnames” niet goed zijn voor banken. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.