Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street eindigt hoger

Wall Street eindigt hoger
24 sep 2024 om 22:29

 De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, met winsten voor Chinese aandelen, Spotify en Nvidia, na bemoedigend nieuws uit China. 

De S&P steeg 0,25 procent tot 5.732,93 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,56 procent tot 18.074,52 punten. De Dow Jones-index, die maandag een nieuwe record boekte, evenals de S&P500, eindigde 0,2 procent hoger op 42.208,22 punten.

De records bevestigen volgens Simon Wiersma van ING dat de rally op Wall Street steeds breder wordt gedragen, dan alleen door de grote techaandelen. Renteverlagingen door de Fed zijn perfect voor aandelen, mits een recessie wordt vermeden, stelde de investment manager. “Wij verwachten dan ook dat de rally doorzet”.

Chinese aandelen met een Amerikaanse notering zaten in de lift na stimuleringsmaatregelen van de Chinese centrale bank. Volgens analisten  Jefferies zal deze stimulering echter “de vooruitzichten voor China nog niet fundamenteel veranderen.”

The Conference Board meldde dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie in september daalde. De index daalde van 105,6 in augustus naar 98,7 deze maand. Vooral over de huidige situatie werd de consument minder positief. De vooruitblikkende deelindex bleef somber maar zakte niet onder het niveau van 80, dat zou wijzen op een recessie in het komende jaar.

De euro/dollar handelde op 1,1176, terwijl de olieprijzen met 1,7 procent stegen, gesteund door de Chinese maatregelen. 

Grondstoffenexperts van ING wezen daarnaast op een nieuwe orkaandreiging voor de Amerikaanse Golfkust en spanningen in het Midden-Oosten. Israëlische luchtaanvallen op Hezbollah in Libanon wakkeren de angst voor een bredere oorlog in de regio, die de wereldwijde olie-aanvoer kan verstoren. 

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse noteringen van de Chinese bedrijven JD.com en Nio stegen met zo’n 10 procent, dankzij de Chinese stimulering. Alibaba noteerde ruim 7 procent hoger.

Visa daalde 4 procent nadat persbureau Bloomberg meldde dat de de Amerikaanse een rechtszaak kan aanspannen tegen het creditcardbedrijf voor het misbruiken van zijn machtspositie. 

Spotify won 3 procent, na nieuws dat TikTok geen muziekstreaming meer aanbiedt.  TikTok Music was actief in Australië, Brazilië, Indonesië, Mexico en Singapor 

Nvidia steeg 4 procent, nadat een neerwaartse trendlijn gebroken en een koopmoment zich aandiende. Het aandeel deed recent een forse stap terug, nadat de koers tot grote hoogtes surfte op de AI-hype.

De koperprijs steeg 3 procent onder invloed van de Chinese stimulering en dat hielp de koers van aandelen zoals Freeport-McMoRan, dat 8 procent steeg. 

Tesla won maandag al zo’n 5 procent en daar kwam dinsdag nog bijna 2 procent bij. Analisten van Barclays denken dat Tesla in het derde kwartaal ongeveer 470.000 voertuigen aflevert, wat beter zou zijn dan de consensusverwachting van ongeveer 460.000.

Danone wil Lifeway Foods inlijven en biedt voor de resterende 77 procent van de aandelen 25 dollar. Het aandeel Lifeway steeg 24 procent.

Hawaiian Electric Industries wil 500 miljoen dollar aanbieden in een openbaar bod. De opbrengst is deels bestemd voor een schikking over een bosbrand in Maui vorig jaar. De aandelen daalden 9 procent. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.