Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Micron Technology overtreft verwachtingen

Micron Technology overtreft verwachtingen
25 sep 2024 om 22:46

 Micron Technology heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek woensdag laat uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van geheugenchips.

“Micron boekte een omzetgroei van 93 procent op jaarbasis in het fiscale vierde kwartaal, omdat de robuuste vraag naar AI een sterke stijging veroorzaakte van [de vraag naar] onze datacenter DRAM-producten en onze toonaangevende geheugen[chips] met hoge bandbreedte”, zei CEO Sanjay Mehrotra in een toelichting op de cijfers.

“We gaan fiscaal 2025 in met de beste concurrerende positie in de geschiedenis van Micron. We voorspellen een recordomzet in het fiscale eerste kwartaal en een substantiële  omzetrecord met aanzienlijk verbeterde winstgevendheid in fiscaal 2025”, voegde hij toe.

Micron boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 7,75 miljard dollar, in vergelijking met 4,01 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Het concern boekte een nettowinst van 887 miljoen dollar, ofwel 0,79 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 1,43 miljard dollar, ofwel 1,31 dollar per aandeel, een jaar eerder.

Op aangepaste basis boekte de fabrikant van geheugenchips een winst van 1,18 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 1,07 dollar per aandeel vorig jaar. 

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 1,11 dollar op een omzet van 7,65 dollar.

Over het gehele gebroken boekjaar boekte Micron Technology een nettowinst van 778 miljoen dollar, ofwel 0,70 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 5,8 miljard dollar, ofwel een verlies van 5,34 dollar per aandeel, een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 1,30 dollar per aandeel, versus een verlies van 4,45 dollar per aandeel in het voorgaande gebroken boekjaar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal wordt een omzet verwacht van 8,50 tot 8,90 miljard dollar. De winst per aandeel wordt geraamd op 1,46 tot 1,62 dollar per aandeel, terwijl de aangepaste winst wordt geschat op 1,66 tot 1,82 dollar dollar per aandeel. 

Voor het lopende kwartaal werd door analisten gerekend op een aangepaste winst van 1,52 dollar per aandeel op een omzet van 8,27 miljard dollar.

Het aandeel Micron Technology noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 13,4 procent hoger.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.