Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vlakke opening Wall Street voorzien

Vlakke opening Wall Street voorzien
25 sep 2024 om 12:56

 De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Beleggers lijken vooral in afwachting van de PCE-inflatiecijfers van vrijdag. Na de flinke renteverlaging van de Federal Reserve eerder deze maand, blijft er veel onzekerheid over de vervolgstappen die de Amerikaanse centrale bank zal nemen.

“Onzekerheid over het macro-economische klimaat blijft hoog en beleggers zoeken naar meer duidelijkheid in de komende macrocijfers”, aldus strategen van ING.

“De kans op meer renteverlagingen is gistermiddag na de publicatie van Amerikaanse vertrouwenscijfers verhoogd”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Ook strateeg Frank Vranken van Edmon de Rothschild zag dit. “Een verlaging met in totaal 75 basispunten voor het einde van 2025 lijkt inmiddels te zijn ingeprijsd. Het lijkt erop dat de markt erg is te spreken over verlagingen met een half procentpunt”, aldus Vranken. De vraag is volgens hem of de Fed aan die verwachtingen gaat voldoen. “De Fed is vanaf een vrij hoog niveau gaan verlagen, dus de centrale bank heeft veel ruimte om in hoog tempo te verlagen.”

Futures op de S&P 500 en de Dow Jones-index liepen woensdag terug, nadat op dinsdag nog nieuwe records in de boeken werden gezet. De records bevestigen volgens Wiersma dat de rally op Wall Street steeds breder wordt gedragen, dan alleen door de grote techaandelen. Renteverlagingen door de Fed zijn perfect voor aandelen, mits een recessie wordt vermeden, stelde de investment manager. “Wij verwachten dan ook dat de rally doorzet”.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag nog inzicht in de nieuwe woningverkopen over augustus.  

De dollar liep terug nadat Chinese steunmaatregelen de valutamarkten in opkomende landen vleugels gaven, terwijl zwakker dan voorziene cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen op dinsdag de greenback ook niet hielpen.

Bedrijfsnieuws

Micron steeg voorbeurs licht. Het bedrijf opent vandaag de boeken.

Chinese aandelen met een notering op Wall Street deden voorbeurs een stap terug, na de forse koerswinsten op dinsdag. Toen profiteerde de aandelen van een groot steunpakket in China. JD.com verloor voorbeurs ruim vier procent, nadat het aandeel dinsdag nog bijna 14 procent won. Alibaba gaf voorbeurs drie procent aan waarde prijs. Dinsdag steeg Alibaba nog krap acht procent.

KB Home kwam met kwartaalcijfers die op winstvlak tegenvielen. De omzet steeg in het derde kwartaal met 10 procent en overtrof daarmee wel nipt de verwachtingen. De huizenbouwer gaf bovendien een zwakke outlook af. Het aandeel verloor voorbeurs bijna zeven procent.

Slotstanden

De S&P 500 steeg dinsdag 0,3 procent tot 5.732,93 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 18.074,52 punten. De Dow Jones-index eindigde 0,2 procent hoger op 42.208,22 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.