Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Ajax duikt in de rode cijfers

Ajax duikt in de rode cijfers
26 sep 2024 om 09:27

 Ajax heeft in het afgelopen boekjaar verlies geleden. Dit bleek donderdag uit de jaarcijfers van de Amsterdamse voetbalclub met een notering aan het Damrak.

In het afgelopen jaar, dat liep van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024, werd een verlies geboekt van 9,8 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog een winst van 39,0 miljoen euro. De forse daling van de winst is het gevolg van lagere Europese premies en een lager resultaat uit transfers.

“Sportief gezien verliep het seizoen voor Ajax 1 mannen teleurstellend”, aldus de club.

De omzet daalde met 23 procent tot 152,0 miljoen euro als gevolg van lagere Europese premies en een lagere omzet uit merchandise. De kosten liepen echter ook terug met 11,4 miljoen euro naar 191,3 miljoen euro door een daling van de spelerssalarissen en de inkoopkosten als gevolg van de lagere merchandise omzet.

Ajax ontving 81,5 miljoen euro uit transfers, vooral dankzij de transfers van Mohammed Kudus en Edson Álvarez naar West Ham United en van Jurriën Timber naar Arsenal.

Na afschrijvingen op vergoedingssommen bedroeg het transferresultaat 31,3 miljoen euro.

Het eigen vermogen van Ajax bedroeg na verwerking van dit verlies 226,4 miljoen euro.

Voor het lopende seizoen 2024/2025 verwacht Ajax opnieuw een negatief nettoresultaat. “Dit wordt veroorzaakt door het huidige kostenniveau in relatie tot deelname aan de UEFA Europa League enerzijds en het tot nu toe gerealiseerde transferresultaat anderzijds”, aldus de voetbalclub. “Met het oog op duurzame financiële gezondheid worden dit seizoen aanvullende structurele kostenverlagingen doorgevoerd.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ahold Delhaize

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.