Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: beleggersdagen CTP niet baanbrekend

Beursblik: beleggersdagen CTP niet baanbrekend
26 sep 2024 om 20:09

 De beleggersdagen in Roemenië en Servië die CTP in de afgelopen twee dagen organiseerde, waren niet baanbrekend en de aanbieder van logistiek vastgoed kwam ook niet met een winstverwachting voor 2025. Dit schreven analisten van Jefferies donderdagavond in een rapport.

“Het was meer de gelegenheid voor het bedrijf om zijn vertrouwen in zijn bedrijfsmodel en de vraag van huurders te bevestigen en een beter beeld te krijgen van zijn activa in Roemenië en Servië”, aldus Jefferies.

Hoewel CTP geen winstverwachting voor 2025 presenteerde, denkt Jefferies dat een jaarlijkse groei van circa 10 procent haalbaar is. De analisten rekenen voor volgend jaar op een winst per aandeel van 0,90 euro, waar de consensus uitgaat van 0,93 euro.

CTP verwacht in 2025 wel een vergelijkbare groei van 4,0 procent, waar Jefferies uitgaat van 4,6 procent. Het bedrijf mikt voor de middellange termijn onverminderd op meer dan 1,2 miljard euro aan huurinkomsten voor 2030.

“Zolang CTP zijn pijplijn met een hoog percentage voorverhuur en een hoog rendement op kosten kan blijven waarmaken, zal de aandelenkoers het beter blijven doen dan die van vergelijkbare logistieke bedrijven en goed blijven presteren”, aldus Jefferies, dat een koopadvies heeft op CTP en een koersdoel van 20,00 euro.

Het aandeel CTP sloot donderdag 0,6 procent hoger op 16,48 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers CTP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.