Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Commerzbank verhoogt outlook

Commerzbank verhoogt outlook
26 sep 2024 om 10:54

 Commerzbank wil in de komende jaren de winstgevendheid en rendement voor aandeelhouders verhogen en blijft geloven in een onafhankelijke strategie, ondanks een mogelijke overnamepoging door UniCredit.

Commerzbank blijft achter de strategie voor 2027 staan, die in november vorig jaar werd gepresenteerd. De implementatie daarvan verloopt voorspoedig en volgens plan, aldus de bank op donderdag.

De Duitse bank verwacht een winst te behalen in 2027 van 3,6 miljard euro tegen een eerdere verwachting van 3,4 miljard euro. Dat is ruim boven de consensusverwachting die mikt  op 3,1 miljard euro.

Het rendement op het eigen vermogen moet stijgen tot meer dan 12 procent tegen 2027 dankzij de hogere winst. Eerder werd gerekend met 11 procent. De consensus voorziet 9,9 procent.

Commerzbank wil  bovendien meer dan 90 procent van de winst gaan uitkeren aan aandeelhouders in 2025, 2026 en 2027, hetgeen beduidend meer zou zijn dan de huidige pay out ratio van 70 procent.

De opbrengsten moeten 13,3 miljard euro bedragen in 2027, een verbetering ten opzichte van de 10,9 miljard euro die voor dit jaar wordt verwacht. De rentebaten zullen nog steeds 8,4 miljard euro bedragen in 2027.

“Commerzbank blijft zijn onafhankelijke positie uitbreiden”, aldus bestuursvoorzitter Jens Weidmann.

Eerder deze maand werd bekend dat UniCredit een belang van 21 procent heeft opgebouwd in Commerzbank. Een deel van dit belang moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders, terwijl de Duitse regering al afkeurende geluiden heeft laten horen. De Italiaanse bank maakt er geen geheim van te willen fuseren met zijn Duitse sectorgenoot.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.