Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aperam wijst op ongewoon gunstige markttrend in derde kwartaal

Aperam wijst op ongewoon gunstige markttrend in derde kwartaal
30 sep 2024 om 07:49

(ABM FN) De verbetering van prijzen en volumes voor de zomer heeft zich tijdens de vakantieperiode gehandhaafd, en dat wijst erop dat dit jaar een afwijkende seizoensmatige trend heeft, met een hogere aangepast EBITDA in de tweede helft dan in de eerste helft. Dat stelde staalbedrijf Aperam maandag in een vooruitblik op de eigen kwartaalcijfers.

Deze verwachting is gebaseerd op stabiele prijzen voor de grondstoffen die Aperam inkoopt.  

In een normale markt is het derde kwartaal het zwakst, maar dit seizoensmatige effect zal worden gecompenseerd door de betere prestatie van de Braziliaanse fabriek voor heetgewalst staal, die een opknapbeurt heeft gehad.

Ten aanzien van de waarde van de voorraden en de grondstofprijzen verwacht Aperam opnieuw een positief effect, maar iets minder groot dan in het tweede kwartaal.

De nikkelprijs daalde van 17.572 dollar in juni naar 16.097 per ton in september, een ton ferrochroom was in juli en augustus juist duurder dan in juni, maar daalde weer iets in september.

En de prijs voor afgedankt roestvrijstaal was stabiel tussen 1.530 en 1.510 dollar in juni, juli en augustus, om in september een flink stap terug te doen naar 1.310 dollar per ton.

Aperam gaf bij de cijfers over het tweede kwartaal een outlook af voor het derde kwartaal van een aangepaste EBITDA die iets hoger zou zijn dan de 86 miljoen euro in het tweede kwartaal. De huidige consensusverwachting van analisten bedraagt 93 miljoen euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aperam

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.