Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Corbion

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Corbion
30 sep 2024 om 11:59

 ING heeft zijn koersdoel voor het aandeel Corbion verhoogd van 13,40 naar 15,00 euro, maar handhaafde het verkoopadvies na de tegenvallende halfjaarcijfers.

De analist Reg Watson paste zijn waardering aan, na de verkoop van Emulsifiers, rekening houdende met de valutabewegingen, zwakke halfjaarcijfers en tegenwind van hogere inkoopkosten.

Dit leidde tot een 11 procent lagere verwachte omzet en een 5 procent lagere aangepaste winst per aandeel. De verwachte aangepaste winst per aandeel stijgt wel 13 procent door de reorganisatie van de balans.  

Sinds het laatste rapport zijn de waarderingen van sectorgenoten gestegen, waardoor het koersdoel toch kon worden verhoogd.

De belangrijkste kostenpost voor Corbion is suiker en de prijs daarvan is sinds augustus met bijna de helft gestegen. Omdat het bedrijf zich momenteel relatief kort heeft ingedekt voor prijsstijgingen, namelijk zes maanden in plaats van 12 maanden, is de blootstelling groter dan normaal en is er weinig tijd om de hogere inkoopprijzen door te berekenen naar de klant.

De zwakke dollar helpt ook al niet. Corbion doet 80 procent van zijn zaken in de Verenigde Staten.

Tenslotte is de prijs voor Peruaanse visolie sterk gedaald. Als die prijsdaling doorzet, voorziet ING dat er in de markt meer vraag komt naar visolie uit visvangst en minder naar Corbions Omega-3-vetzuren gewonnen uit algen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.