Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel DSM-Firmenich

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel DSM-Firmenich
30 sep 2024 om 13:42

 UBS heeft het koersdoel voor DSM-Firmenich verhoogd van 133,00 naar 137,00 euro met handhaving van het koopadvies, in aanloop naar de derdekwartaalcijfers van het concern. Dit bleek maandag uit een rapport van de Zwitserse bank.

In aanloop naar de cijfers over het derde kwartaal, die gepland staan voor 31 oktober, verhoogde UBS de raming voor de aangepaste EBITDA met 1 procent tot 547 miljoen euro, wat 3 procent boven de consensus van Visible Alpha ligt.

De verhoging is met name te danken aan de hogere vitamineprijzen, maar het momentum in de kernactiviteiten blijft ook sterk, stelden de analisten van de bank.

Wat de omzet betreft, rekent UBS voor het derde kwartaal op 3,177 miljard euro, wat licht onder de consensus van 3,195 miljard euro ligt.

Eind juli verhoogde DSM de outlook voor het hele boekjaar. Het mikt nu op een aangepaste EBITDA van circa 2 miljard euro tegen eerder minstens 1,9 miljard euro. 

UBS verwacht dat DSM de outlook op 31 oktober opnieuw zal verhogen, met name na de recente opmerkingen van het management van een verwachte EBITDA-meevaller van 50 tot 80 miljoen euro dankzij de hogere vitamineprijzen.

UBS verwacht dat de outlook voor de aangepaste EBITDA zal worden verhoogd tot “ongeveer 2,1 miljard euro”. De consensus rekent momenteel op een aangepaste EBITDA van 2,058 miljard euro op een omzet van 12,754 miljoen euro.

Het aandeel DSM-Firmenich noteerde maandag 0,5 procent hoger op 122,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bristol-Myers Squibb

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.