Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Buckley Capital wil Basic-Fit in de etalage

Buckley Capital wil Basic-Fit in de etalage
30 sep 2024 om 15:38

 Buckley Capital Management wil dat Basic-Fit een strategische evaluatie doet met als intentie een verkoop. Dit bleek uit een brief die Buckley stuurde aan het management van de Nederlandse fitnessketen.

Zo wil de investeerder uit Miami de aandeelhouderswaarde optimaliseren.

Buckley is al sinds augustus 2022 in gesprek met Basic-Fit. Tijdens deze gesprekken ventileerde de investeerder zijn zorgen en deed het aanbevelingen om de groei aan te jagen.

Op 26 augustus dit jaar ontmoette Buckley de onderneming opnieuw. ‘We waren teleurgesteld te horen dat het management geen interesse heeft om een verkoop van het bedrijf te onderzoeken.” Een verkoop zou juist veel waarde ontsluiten, volgens de investeerder.

“Gebaseerd op de gesprekken die we hebben gevoerd met verschillende sectorgenoten, zijn we ervan overtuigd dat er flinke interesse is van private equity”, zo staat in de brief.

Ondanks de marktpositionering en de groei in de afgelopen jaren, “blijft het aandeel significant ondergewaardeerd door de markt”. Buckley rekent er dan ook op dat er binnen het management van Basic-Fit voldoende ruimte is om verschillende strategieën te bekijken.

Via de brief hoopt Buckley een dialoog op gang te brengen.

Een waardering van 10 keer de EBITDA is wat betreft Buckley de ondergrens van wat Basic-Fit waard zou moeten zijn, terwijl het nu op 6 à 7 keer wordt gewaardeerd.

“Schokkend laag”, aldus de investeerder, die Basic-Fit onder meer vergeleek met concurrent Planet Fitness, dat op een multiple van circa 10 keer wordt gewaardeerd, terwijl Basic-Fit grotere clubs heeft met betere groeivooruitzichten. “Dus we vinden dat 10 keer de EBITDA het absolute minimum is waartegen Basic-Fit gewaardeerd zou moeten worden bij een verkoop.”

In het verleden werd het aandeel Basic-Fit verhandeld in de buurt van de niveaus die men ook zou verwachten op de particuliere markt, namelijk op 10 tot 13 keer de EBITDA, aldus Buckley.

Naar eigen zeggen behoort Buckley tot de 20 grootste aandeelhouders van Basic-Fit met een belang van ongeveer 0,78 procent.

Aandelen van Basic-Fit noteerden maandagmiddag 1,8 procent hoger op 23,38 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bristol-Myers Squibb

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.