Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Ajax

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Ajax
1 okt 2024 om 13:15

 Berenberg heeft het koersdoel voor Ajax verlaagd van 11,00 naar 9,00 euro met een onveranderd Houden advies. Dat bleek uit een rapport van de Duitse bank.

De koersdoelverlaging volgt op de jaarcijfers waarmee Ajax vorige week kwam en waaruit bleek dat de Amsterdamse voetbalclub in de rode cijfers is gedoken in het boekjaar 2023/2024, na een gezonde winst in het jaar ervoor. Ajax voelde de aanzienlijke impact van het missen van Champions League-voetbal.

“We zien een vergelijkbaar verhaal voor dit seizoen, wat in lijn is met de verwachting van het management voor opnieuw een nettoverlies. We blijven bij ons standpunt dat een terugkeer naar de Champions League nodig is voor de club om duurzame positieve winstgevendheid te genereren”, aldus Berenberg.

“Met het oog op duurzame financiële gezondheid worden dit seizoen aanvullende structurele kostenverlagingen doorgevoerd”, zei Ajax bij de jaarcijfers.

Maar salariskosten en afschrijvingen zijn de grootste kostenposten voor de club en die zijn moeilijk omlaag te dringen zonder vertrek van spelers, aldus Berenberg.

De Duitse bank verlaagde zijn schatting voor de transferinkomsten, “gezien de zeer lage bedragen die tot nu toe zijn opgehaald.”

Ajax genereerde tijdens de transferwindow deze zomer slechts 1,4 miljoen euro, vergeleken met 73,5 miljoen euro in de eerste helft van vorig seizoen, aldus Berenberg, “wat een onevenredig grote impact heeft op de winstgevendheid gezien de hoge marges van de transferinkomsten.”

Aandelen van Ajax noteerden dinsdag 0,5 procent lager op 10,10 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ajax

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.