Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ArcelorMittal

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ArcelorMittal
1 okt 2024 om 13:06

 UBS heeft het koersdoel voor ArcelorMittal dinsdag verhoogd van 25,00 naar 26,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

De koersdoelverhoging volgt op een bezoek van UBS aan de Indiase joint venture van ArcelorMittal in Hazira, die voor 60 procent in handen is van ArcelorMittal.

Volgens de Zwitserse bank is het aandeel ondergewaardeerd, omdat die niet de volledige waarde van de Indiase joint venture weerspiegelt.

De analisten waren tijdens hun bezoek onder de indruk van de vooruitgang die werd geboekt om de capaciteit uit te breiden naar 15 metrische tonnen. De uitbreiding moet in 2026 zijn afgerond.

Volgens UBS zal de Indiase staalmarkt naar verwachting groeien met 6 procent per jaar tot 2030 en dat biedt de joint venture de kans om marktaandeel te winnen.

De uitbreiding zal vermoedelijk goed zijn voor 22 procent van ArcelorMittals EBITDA-groeidoelstelling van 1,8 miljard dollar in de komende 3 jaar, verwachten de analisten.

Risico’s zijn er ook, zoals Chinese importdruk, een onzeker beschermingsbeleid en het risico dat de vraag geen gelijke tred houdt met het nieuwe aanbod, aldus UBS. Maar de verbeterende kostenstructuur en productmix van het bedrijf moeten Mittal goed positioneren voor succes, denkt de Zwitserse bank.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde dinsdag 0,4 procent hoger op 23,63 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Signify

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.