Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Kosten kantoor in de hand houden met behulp van een harde kern en extra flexibele full service kantoren

Kosten kantoor in de hand houden met behulp van een harde kern en extra flexibele full service kantoren
1 okt 2024 om 09:11

Een goedkope kantoorruimte in Amsterdam is niet zo gemakkelijk te vinden. De huurtarieven liggen over het algemeen erg hoog. Toch heeft het ook veel voordelen om je in het zakelijke hart van Nederland te settelen. Je beschikt hier over het gemak om zakelijke relaties op te bouwen, doet inspiratie op door deze bruisende stad en geniet van fantastische bereikbaarheid vanuit het hele land. Maar de kosten in de hand houden blijft ook belangrijk. Hoe pak je dit dan aan? 

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de huurkosten van jouw kantoor in Amsterdam. Een slimme manier – waar steeds meer bedrijven ook gebruik van maken – is door een harde kern van kantoorruimte voor langere tijd te huren en daarbij ook een aantal flexibele contracten van full service kantoren af te sluiten. In dit artikel vertellen we wat dit betekent en welke (financiële) voordelen dit dan precies oplevert. 

Opschalen wanneer nodig 

Bij veel bedrijven is flexibiliteit van essentieel belang. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die rond de feestdagen ongelooflijk goede zaken verrichten en dan meer medewerkers aannemen, maar waarbij dit de rest van het jaar onnodig is. In dat geval is het fijn om te weten dat er ook de mogelijkheid is om op te schalen wanneer dat jou uitkomt. 

Je kunt bijvoorbeeld een scale up – kantoor huren Amsterdam. Hierbij bestaat altijd de mogelijkheid om nog verder op te schalen en dit op flexibele basis te doen.

Het is ook mogelijk om vast een klein deel van het gehele pand te huren, maar wel de mogelijkheid te krijgen om af en toe full service kantoren erbij te pakken. Dit zijn kantoren die al volledig ingericht zijn en waar medewerkers dus direct plaats kunnen nemen. Het fijne hiervan is dat je over meer flexibiliteit beschikt en niet het gehele jaar door extra ruimte hoeft te huren, maar dit ook gewoon op tijdelijke basis kan. Enkel op de momenten dat dit jou uitkomt. 

Overweeg een andere stad 

Amsterdam is natuurlijk een fantastische stad om jouw bedrijf verder op te bouwen. Je kunt hier werkelijk alle kanten op en geniet volop van de mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Het is dan ook niet vreemd als je de ambitie hebt om jouw onderneming op te richten in één van de populairste zakelijke hubs binnen Europa. Toch hangt hier wel een prijskaartje aan en dat schrikt veel (startende en kleine) ondernemers af. 

Als je budget niet toereikend genoeg is, zou je dan ook veel kosten kunnen besparen door een andere stad te overwegen. Je kunt bijvoorbeeld uitwijken naar Rotterdam of Utrecht. Deze steden bieden ook veel en zijn net zo populair en goed bereikbaar, maar de kosten liggen over het algemeen wel lager. Als je toch dichtbij Amsterdam wilt blijven, zou je ook kunnen kijken naar de omliggende steden. Dan bespaar je al snel flink wat geld en blijf je toch heel dicht in de buurt van onze hoofdstad. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.