Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures Wall Street wijzen omlaag

Futures Wall Street wijzen omlaag
2 okt 2024 om 13:15

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet, terwijl de olieprijs verder oploopt onder invloed van de toenemende spanningen in het Midden-Oosten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Beleggers wachten gespannen af hoe Israël zal reageren op een raketaanval door Iran dinsdagavond. Als Israël hard terugslaat kan dit leiden tot een verdere escalatie. De Verenigde Staten hopen op een gematigde respons, zoals na een vergelijkbare aanval van Iran in april.  

De olieprijs steeg verder, na de stijging van dinsdag in reactie op escalerend geweld in het Midden-Oosten. Een november-future West Texas Intermediate steeg 3,4  procent tot 72,17 dollar, terwijl Brent-olie 3,1 procent duurder werd op 75,84 dollar.

De aandacht is gericht op de vergadering van OPEC+, de groep olie-exporterende landen onder leiding van Saoedi-Arabië. De olieminister van dat land heeft leden van het kartel verweten te veel olie te produceren, wat door sommigen werd gezien als een dreigement met een prijsoorlog.  

Energiebedrijven wonnen terrein, ook in Europa, evenals defensie-aandelen, terwijl luchtvaartmaatschappijen het moeilijker hadden.

Economisch nieuws komt woensdag van het ADP-banenrapport voor september en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1069. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1071 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Lamb Weston heeft de winst met bijna de helft zien dalen in het eerste kwartaal en gaat nu reorganiseren. Het aandeel lijkt 4 procent lager te openen.

LPL Financial heeft zijn CEO Dan Arnold ontslagen voor ongepaste uitspraken tegen medewerkers. Het aandeel verloor 3 procent.

Nike noteerde in de handel voorbeurs 6 procent lager. De sportschoenenreus trekt zijn verwachting voor het boekjaar 2025 in en stelde de eerste beleggersdag van het bedrijf in zeven jaar uit, om de nieuwe CEO Elliott Hill meer tijd te geven om na te denken over de strategie.

Tesla daalde 1 procent in aanloop naar productiecijfers voor het derde kwartaal.

Conagra Brands rapporteert woensdag resultaten.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag lager op zorgen over een hogere olieprijs na de raketaanval van Iran op Israël. De S&P500-index daalde 0,9 procent tot 5.708,7 punten, de technologie-index Nasdaq daalde 1,5 procent tot 17.910,36 punten. De  Dow Jones-index sloot 0,4 procent lager op 42.156,97 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.